Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Lichtjesavond

18 december |18:00 - 20:00

Ook dit jaar organiseert de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout in samenwerking met Coöperatie DELA, een lichtjesavond op de begraafplaats aan de Veerseweg.

Op deze avond plaatsen familieleden, vrienden en belangstellenden brandende kaarsjes op de graven van hun dierbaren als een warme persoonlijke herinnering. De hoofdpaden van de begraafplaats worden sfeervol verlicht door fakkels en in de aula van het uitvaartcentrum kunnen bezoekers onder het genot van een warm drankje genieten van stemmige muziek.

De lichtjesavond werd in 2005 voor de eerste keer georganiseerd om mensen in de donkere dagen aan het einde van het jaar een extra gelegenheid te bieden om de begraafplaats te bezoeken. Daar is vooral in deze periode behoefte aan, omdat het na werktijd te donker om nog naar een graf te gaan. En dat terwijl mensen juist in de maand december vaak behoefte hebben om daar troost te zoeken. Een moment van aandacht en een warme ontvangst op de begraafplaats kunnen dan een lichtpuntje zijn.

Hoewel fakkels alle hoofdpaden verlichten is het voor individueel grafbezoek verstandig om toch een zaklamp mee te nemen. Verder wordt vanwege de verwachte drukte geadviseerd om indien mogelijk te voet of op de fiets te komen.

Gegevens

Datum:
18 december
Tijd:
18:00 - 20:00

Gegevens

Datum:
18 december
Tijd:
18:00 - 20:00