Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Week van de Begraafplaats

28 mei 2016 - 5 juni 2016

Wandelen op gedenkpark Leijsenakkers

De Week van de Begraafplaats heeft als thema ‘Verborgen tuinen van Nederland’. Veel Nederlanders kennen begraafplaatsen alleen als een plek waar hun dierbaren een laatste rustplaats hebben gevonden. Begraafplaatsen zijn daarnaast ook een oord voor rouwverwerking, rust en contemplatie, cultuurhistorie en natuurbeleving.

Met drie kloosters, vele monumentale boerderijen, oude wegen en waterlopen vormt de ‘Heilige Driehoek’ in Oosterhout een oase van rust in de drukte van alledag. Aan de rand van dit historische buitengebied ligt Gedenkpark Leijsenakkers. Het 5 hectare grote park omvat naast het oude en het nieuwe gedeelte van de begraafplaats o.a. twee strooivelden, urnengraven en een columbarium.

De speciale gedenktekens en monumenten, de bijzondere kunstwerken en het Pools ereveld maken Leijsenakkers niet alleen een plaats om te gedenken, maar ook een plek van rust en bezinning voor iedereen. Het sfeervolle en goed onderhouden gedenkpark biedt alle faciliteiten op het gebied van begraven, asbijzettingen, verstrooiingen en gedenken. Er is ruimte voor iedereen, ongeacht afkomst, gezindte of cultuur.

Verleden en heden

Leijsenakkers werd in 1829 als katholieke begraafplaats in gebruik genomen door de parochie Sint Jan de Doper. Sinds 1 januari 1993 is het een algemene begraafplaats die wordt beheerd en geëxploiteerd door de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout.

Wandeling

Over gedenkpark Leijsenakkers is een mooie wandeling uitgezet, die u leidt langs historische en moderne kunstwerken, bijzondere en gedenkwaardige plekken, rijksmonumenten en vele andere interessante plekjes. Gedenkpark Leijsenakkers kent een lange historie en vormt een tuin waar bomen, bijzondere planten, (korst)mossen, kleine zoogdieren en vogels ongestoord kunnen gedijen. Bovendien hebben bomen en planten op de begraafplaats of in versteende vorm op een grafmonument een symbolische waarde.

De wandeling is vanaf 28 mei 2016 gratis verkrijgbaar op het kantoor van de Stichting Begraafplaatsen Oosterhout, het VVV-kantoor en het MEK in Oosterhout.

Gegevens

Begin:
28 mei 2016
Einde:
5 juni 2016

Gegevens

Begin:
28 mei 2016
Einde:
5 juni 2016